Punjeni šaran za Cveti

02/05/2020
"Dočekujemo Cveti ukusnim punjenim šaranom "
Priprema30 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno95 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenog i opranog šarana posolimo i pobiberimo. Zalijemo limunovim sokom i ostavimo sa strane na otprilike 30 minuta. Za to vreme spremamo nadev za šarana.

Prepržimo luk, šargarepu, polovinu pečuraka - sitno iseckanih. Dodajemo i pirinač. Prepržimo da bude prozračan pirinač i dolivamo malo tople vode. Izdinstamo povrće i pirinač dok ne bude polugotovo. Skidamo sa ringle, dodatno začinimo sa soli i biberom. Dodajemo orahe i iseckani peršun.

Ohlađenim punjenjem punimo ribu i koncem zašivamo punjenog šarana. Odozgo poređamo tanke kriške paradajza, a okolo poređamo ostali deo pečuraka, i ako je ostalo od nadeva. Punjenu ribu zalijemo uljem i pečemo dok ne bude gotova - otprilike 50 minuta.

Pečenog šarana ukrašavamo tako da bude šaren, kao za praznik! Punjenog šarana za Cveti poslužujemo celog i blago ohlađenog, uz piće za zdravicu!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar