Lazanja sa pečurkama, sirevima i sušenim paradajzom

07/05/2020
"Obećavamo da je ovo jedna od najukusnijih lazanja koju nikada niste probali "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca53
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od navedenih sastojaka i ostavite u frižideru na 30 minuta.

Za to vreme pripremite nadev. Rastopite maslac u dubokom tiganju i dodajte pečurke, isečene na ivice, iseckane čenove belog luka i sitno iseckan mariniran sušeni paradajz.

Začinite majčinom dušicom i dinstajte 3-4 minuta. Nakon toga dodajte senf, topljeni sir, isečen na kockice i izrendani kravlji maslac. Promešajte i skinite sa vatre.

Za bešamel ugrejte maslac i dodajte uz neprestano mešanje u brašno. Pržite 25-30 sekundi i počnite da dodajete lagano sveže mleko, nemojte prestajati da mešajte da se ne stvore grudvice.

Čim počne da se zgušćuje sos za lazanju, začinite solju i biberom i skinite sa vatre.

Podelite testo na 4 loptice, a svaku razvucite na tanku koru.

Na dno pravougaonog pleha prečnika 25/20 (moj pleh je takav) rasporedite sos. Odozgo stavite 1 koru, namažite bešamelom i dodajte 1/3 nadeva.

Uradite isto sa drugom i trećom korom odvojite malo sosa od bešamela.

Odvojeni sos pomešajte sa malo rendnaog kačkavalja i sa ovom smesom namažite četvrtu koru ukusne lazanje.

Pecite lazanju sa pečurkama na 200 stepeni 25-30 minuta.

Pre nego što izvadite iz rerne, pospite lazanju sa pečurkama, sirevima i mariniranim sušenim paradajzom sa iseckanim belim lukom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar