Način pripreme
Za ove špargle sa sosom operemo špargle, poravnamo i oljuštimo.
Stavljamo 2 supene kašike maslaca u tiganj sa iseckanim čenovima belog luka.
Kad se maslac rastopi, stavljamo špargle jednu do druge. Špargle treba da omekšaju i da malo potamne i onda ih posolimo odozgo i stavljamo biber.
Ostavljamo sa strane da upiju preostali maslac.
Počinjemo sa pripremom holandez sosa, u šerpu sipamo vodu tako da možemo da staivmo još jednu posudicu unutra za paru da dođe do dna, ali ne i da potone.
Stavljamo 3 žumanca unutra i počinjemo da mešamo, kontrolišemo temperaturu. Sipamo pola šolje vode slične temperature žumancu i nastavljamo da mešamo.
Nakon toga dodajemo sok od limuna i na kraju malo soli i bibera, ako počne da se zgušćuje možemo dodati još malo vode.
Prelivamo špargle toplim sosom odozgo. Imate odlične sotirane špargle sa holandez sosom.