Patlidžan punjen leblebijama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
646
12/05/2020
"Niste mogli da pretpostavite da leblebije i patlidžan tako dobro idu jedno uz drugo "
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere i iseče na polovine po dužini.

Stavlja se u posudu za pečenje sa malo poprskane vode i pokriva se folijom. Ispeče se rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 50-60 minuta dok potpuno ne omekša.

Za to vreme se heljda opere i skuva.

Kada je patlidžan gotov izvadi se i ostavlja se da se ohladi. Nakon toga se izdubi.

Izdubljeno se pomeša sa leblebijama, heljdom, malo usitnjenog peršuna i suvog bosiljka.

Ovim nadevom se puni patlidžan.

Odozgo se stavlja po nekoliko kriški paradajza.

Vraća se u rernu na još oko 15 minuta.

Patlidžan punjen leblebijama je gotov.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar