Način pripreme
Očistimo file belog amura od opni i viška kostiju pincetom i isečemo na procije.
Dobro osušimo i začinimo sa solju i belim biberom.
Pripremamo marinadu, tako što pomešamo maslinovo ulje, senf i med i dobro promešamo.
Dodajemo sok i koru citrusnog voća.
Stavljamo ribu u marinadu i prekrivamo je streč folijom.
Ostavljamo je u frižideru na 12 sati.
Pre termičke obrade riba treba da bude na sobnoj temperaturi.
Zagrevamo rebrasti teflonski tiganj.
Marinadu stavljamo u posudicu i grančicom estragona premazujemo ribu prilikom pečenja.
Prvo pečemo s kožom okrenutom nadole dok se ne dobije zlatkasta korica, a nakon toga okrećemo riblje filete pažljivo i sa druge strane.
Pečenu ribu poslužujemo toplu, ukrašenu svežom zelenom salatom, limunovim sokom.
Pečena riba sa slatkasto-gorkom glazurom ide uz hladno pivo.