Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Pečena riba sa slatkasto-gorkom glazurom

Pečena riba sa slatkasto-gorkom glazurom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Pečena riba sa slatkasto-gorkom glazurom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
14/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Pečena riba sa ovom glazurom ima neodoljiv ukus, koji može da pokori svako nepce"

Potrebni sastojci

  • beli amur - 800 g, file
  • so
  • beli biber - po ukusu
  • za marinadu
  • maslinovo ulje - 6 supenih kašika
  • med - 1 supena kašika
  • senf - 1 supena kašika
  • limeta - 2 komada, sok i kora citrusa
  • selen - 1 kašičica, suvi začin
  • estragon - grančica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo file belog amura od opni i viška kostiju pincetom i isečemo na procije.

Dobro osušimo i začinimo sa solju i belim biberom.

Pripremamo marinadu, tako što pomešamo maslinovo ulje, senf i med i dobro promešamo.

Dodajemo sok i koru citrusnog voća.

Stavljamo ribu u marinadu i prekrivamo je streč folijom.

Ostavljamo je u frižideru na 12 sati.

Pre termičke obrade riba treba da bude na sobnoj temperaturi.

Zagrevamo rebrasti teflonski tiganj.

Marinadu stavljamo u posudicu i grančicom estragona premazujemo ribu prilikom pečenja.

Prvo pečemo s kožom okrenutom nadole dok se ne dobije zlatkasta korica, a nakon toga okrećemo riblje filete pažljivo i sa druge strane.

Pečenu ribu poslužujemo toplu, ukrašenu svežom zelenom salatom, limunovim sokom.

Pečena riba sa slatkasto-gorkom glazurom ide uz hladno pivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: