Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Pržena pečena riba na francuski način

Pržena pečena riba na francuski način

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
631815
Pržena pečena riba na francuski način1 / 2
09/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Pečena ili pržena, uz ovaj recept nije potrebno da birate, jer dobijate obe pri tom u ukusnoj varijanti"

Potrebni sastojci

  • riba - 700 g (oslić)
  • luk - 2 velike glavica, crni
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1/2 vezice
  • prezle - 2 - 3 kašike
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • paradajz pire - 6 kašika ili sos
  • belo vino - 1 šolaj, suvo
  • ulje - 4 - 5 kašike
  • ljuta aleva paprika - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu, isecite je na parčiće, uvaljajte ih u brašno i ispržite ih.

U posudu za pečenje stavite prethodno zapržen u malo ulja isečen luk i beli luk da budu zlatasti i odozgo poređajte isprženu ribu.

Dodajte vinom razređen paradajz pire i ljutu alevu papriku, prelijte preostalim uljem, pospite prezlama i pecite oko 40 minuta.

Pospite sitno isečenim peršunom porcije ribe, prelivene sosom od pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: