Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Slani rolat»Rolat-pica u korama za pitu

Rolat-pica u korama za pitu

MartinMartin
Šegrt
111106
Rolat-pica u korama za pitu
Fotografije: Martin
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Zanimljiv eksperiment u kuhinji - rolat-pica u korama za pitu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje /12 listova/
  • šunka - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • pečurke - 200 g, marinirane
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 150 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • Za sos
  • paradajz pire - 3 - 4 supene kašike /gust/
  • origano - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • čubar - prstohvat
  • suvi beli luk - prstohvat /ili beli luk u prahu/
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • šećer - prstohvat
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pravimo sos, tako što pomešamo sve sastojke za njega i 2-3 minute ga mešamo.

Isečemo šunku na parčiće, a kačkavalj izrendamo.

Uzimamo odgovarajuću tepsiju u kojoj ćemo peći i počinjemo da ređamo rolat-pice u korama za pitu tako što stavljamo dve kore, na koje slažemo šunku.

Nakon toga stavljamo još dve kore i svuda ravnomerno rasporedimo izrendani kačkavalj, ostavljajući malo za kasnije.

Sledeći sloj su takođe dve kore, njih premazujemo celim aromatizovanim paradajz sosem.

Preko stavimo još dve kore i poređamo marinirane pečurke i preostali kačkavalj.

Odozgo rasporedimo još dve kore i premazujemo blago umućenom kiselom pavlakom ravnomerno i svuda. Stavljamo još dve kore koje premazujemo prethodno umućenim jajetom, svuda ravnomerno.

Od dobijenih kora pravimo rolat tako što ga pažljivo uvijamo i odozgo premazujemo prethodno umućenim jajetom sa kiselim mlekom.

Stavljamo picu da se peče u umerenoj rerni na 180 stepetni, prethodno zagrejanoj, na otprilike 35-40 minuta dok ne porumeni.

Slani rolat se sprema izuzetno brzo i jednostavno, a ukus je neverovatan!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: