Način pripreme
Prvo pravimo sos, tako što pomešamo sve sastojke za njega i 2-3 minute ga mešamo.
Isečemo šunku na parčiće, a kačkavalj izrendamo.
Uzimamo odgovarajuću tepsiju u kojoj ćemo peći i počinjemo da ređamo rolat-pice u korama za pitu tako što stavljamo dve kore, na koje slažemo šunku.
Nakon toga stavljamo još dve kore i svuda ravnomerno rasporedimo izrendani kačkavalj, ostavljajući malo za kasnije.
Sledeći sloj su takođe dve kore, njih premazujemo celim aromatizovanim paradajz sosem.
Preko stavimo još dve kore i poređamo marinirane pečurke i preostali kačkavalj.
Odozgo rasporedimo još dve kore i premazujemo blago umućenom kiselom pavlakom ravnomerno i svuda. Stavljamo još dve kore koje premazujemo prethodno umućenim jajetom, svuda ravnomerno.
Od dobijenih kora pravimo rolat tako što ga pažljivo uvijamo i odozgo premazujemo prethodno umućenim jajetom sa kiselim mlekom.
Stavljamo picu da se peče u umerenoj rerni na 180 stepetni, prethodno zagrejanoj, na otprilike 35-40 minuta dok ne porumeni.
Slani rolat se sprema izuzetno brzo i jednostavno, a ukus je neverovatan!
Neka vam je slatko!