bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Bulgur sa paradajzom na turski način

Bulgur sa paradajzom na turski način

Bulgur sa paradajzom na turski način
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 4
21/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
"Recept iz turske kuhinje - uvek je zadovoljstvo da serviramo bulgur sa paradajzom na trpezi"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 1 šolja
  • paradajz - ½ tegle, iseckan
  • sok od paradajza - 3 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 1/3 veze, bez drške
  • nana - 3 sveža struka
  • himalajska so - 1 ravna kašičica po ukusu
  • biber - ½ kašičice, ravna
  • aleva paprika - ½ ravna
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 1 supena kašika
  • voda - 2 šolje, izvorna
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi ugrevamo nerafinisano suncokretovo ulje i u njemu skuvamo sitno iseckan luk i beli luk.

Dodajemo pažljivo opran i oceđen bulgur. Sipamo 3 supene kašike soka od paradajza (domaće sterilizovan) i začinimo himalajskom soli, alevom paprikom i biberom.

Dodajemo isečeni paradajz i prelivamo sa 2 šolje izvorne vode. Promešamo i kuvamo oko 15 minuta.

Operemo i sitno iseckamo peršunom i svežom nanom. Dodajemo ih i mešamo, stavljamo poklopac i kuvamo oko 15 minuta dok ne bude gotovo varivo.

Nakon što se jelo skuva, skidamo sa vatre i ostavljamo 10 minuta sa poklopcem da nabubri bulgur i da upije sve.

Serviramo čudesno ukusan i aromatičan bulgur sa paradajzom na turski način - topao, u dubokom keramičkom tanjiru, posutom isečenim pešrunom.

Odličan bulgur sa paradajzom koji možete servirati sa turskom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: