Testenina sa telećim ćufticama

22/05/2020
"Prijatno sa našom testeninom sa telećim ćufticama "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za sos
  • paradajz pire - 350 g (konzerva)
  • pileći bujon - 600 ml
  • maslac - 100 g
  • šećer - 20 g
  • biber
  • so
  • beli luk - 3 g
  • belo vino - 100 ml
  • za ćuftice
  • teleće mleveno meso - 400 g
  • svinjsko mleveno meso - 200 g
  • so
  • biber
  • hleb - 1 kriška
  • origano
  • kumin
  • prezle - 3 supene kašike, za valjanje
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • špagete - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite dve vrste mlevenog mesa i dodajte luk, sitno iseckan. Krišku hleba namočite u sveže mleko. Iscedite i stavite u mleveno meso, zajedno sa ostalim sastojcima za ćuftice. Dobro mesite dok se ne dobije celina.

Ostavite u frižideru na nekoliko sati. Izvadite i oblikujte male lopte, uvaljajte u prezle i lagano spljeskajte. Ispržite na masti sa obe strane. Izvadite na ubrus i odvojte.

Napravite paradajz sos tako što u tiganj ili šerpu stavite paradajz pire, zajedno sa bujonom. Kuvajte dok se sos ne zgusti. Dodajte belo vino, maslac, so, šećer, biber i beli luk (koji je prošao kroz presu za beli luk). Ostavite sos na 10 minuta na ringli i isključite.

Skuvajte testeninu u vodi prema uputstvima na pakovanju, sa malo soli i 1 supenom kašikom ulja.

Izvadite, iscedite i rasporedite u tanjire. Odozgo stavite sos, a na njega nekoliko ćuftica.

Testenina sa telećim ćufticama je gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar