Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice od leblebija i sireva

Ćuftice od leblebija i sireva

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Ćuftice od leblebija i sireva
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Čudesne ćuftice od povrća sa leblebijama i sirom"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 250 g, kuvane iz konzerve
  • sir - 70 g, kravlji
  • žumanca - 2 komada
  • beli luk - 1 struk, svež
  • peršun - 1 - 2 grančice
  • hleb - 1 kriška
  • sveže mleko - za natapanje hleba
  • nana - 4 sveža lista
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika + za posipanje
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. U posudu blendera stavite kuvanu leblebiju, sir, mladi beli luk (isečen), listove nane i peršun. Sameljite.

2. Potopite kriške hleba u sveže mleko, ocedite, i stavite sve ostalo, zajedno sa žumancima, maslinovim uljem i sokom odl imuna.

3. Zamesite lepo, možete regulisati gustinu, dodajte malo mleka, ako je gusto ili još hleba ako je retko.

4. Oblikujte vaše ćuftice od povrća, uvaljajte ih u brašno i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pospite ih maslinovim uljem i pecite na 200 stepeni na srednjoj rešetki.

Ukusne ćuftice od leblebija su gotove kada dobiju zlatnu boju.

Ne treba da preterujete sa pečenjem da se ne isuše.

Možete da probate da pržite ćuftice bez mesa i pohujete u jajima i prezlama.

5. Servirajte ćuftice od leblebija i sireva sa svežom salatom i omiljenim sosom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: