Patka, pečena u kesi

Patka, pečena u kesi
Fotografije: Zoritsa
1 / 13
15/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno165 min.
Porcije6
"Sočna patka se najlakše priprema pečena u kesi, ne postoje dva mišljenja na ovu temu"

Potrebni sastojci

  • patka - 1 komad (oko 2.5 kg)
  • ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • biber - 1 kašičica
  • korijander - 1/2 kašičice, mleven
  • lovorov list - 1 komad, mleven
  • đumbir - 1 kašičica u prahu
  • beli luk - 1/2 kašičice, u prahu
  • so - 1 kašičica
  • sirće - 3 supene kašike
  • beli luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Patku operemo i ocedimo od vode. Sve ostale sastojke pomešamo u posudi i smesom natrljamo lepo patku spolja i iznutra.

Unutra stavljamo celu glavicu belog luka, oljuštimo samo spoljašnje listove. Prebacujemo u kesu za pečenje, zavežemo i patku stavljamo na hladno bar 6 sati.

Nakon toga patku u kesi prebacujemo u pleh, na dno sipamo oko jedan prst vode. Patka treba da bude sa leđima na gore. Kesu izbušimo sa gornje strane na 2-3 mesta čačkalicom za zube.

Pleh prebacujemo u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni sa ventilatorom ili na 200 stepeni bez ventilatora. Nakon oko 30-40 minuta smanjujemo temperaturu 160 stepeni (180 bez ventilatora) i ako voda ispari, dodajemo dodatno. Pečemo ukupno oko 2 i po sata, poslednjih 30 minuta po želji možemo da okrenemo patku da se peče sa druge strane.

Nakon što bude gotova, pečenu patku ostavljamo 30 minuta da stoji u isključenoj rerni.

Patku pečenu u kesi serviramo odvojenu na porcije, garniranu sezonskom salatom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: