Pečena patka

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pečena patka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
10
"Zaboravite na Pekinšku patku. Ovo je recept za pripremu najukusnije patke."

Potrebni sastojci

  • pačetina - 1 patka
  • maslac - ½ šolje
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1 struk
  • crni luk - 1 mala glavica
  • bujon - 1 šolja
  • vino - ½ šolje
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Očistiti jednu mladu, dobro uhranjenu patku. Posoliti je spolja i unutra i natrljati mlevenim biberom. Staviti je u posudu za pečenje i preliti rastopljenim maslacem. Oko nje rasporediti nasečenu šargarepu, celer i luk i staviti da se peče.

Kada se povrće zapeče, u posudu dodati bujon i vino. Povremeno prelivati patku sosom i okretati, kako bi se ravnomerno ispekla sa obe strane.

U slučaju da sos iskipi, dodajte još bujona ili vrelu vodu i vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: