Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Domaći kremasti ratluk

Domaći kremasti ratluk

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Domaći kremasti ratluk
Fotografije: Djemile Cheshlieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Ratluk na turski način, kakav ne možete da nađete čak ni u Istanbulu"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • brašno - 2 kašike
  • skrob - 2 kašike
  • mildrink prah - 2 kašike
  • šećer - 2 kašike
  • vanila - 1 kesica
  • kokosovo brašno - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci, osim poslednja dva, se stavljaju i šerpu i skuvaju se dok se ne zgusnu. Meša se neprestano.

Sklanja se sa ringle i dodaje se vanila. Uzimaju se tri čaše za vodu od 200 ml. Nakvase se vodom sasvim malo.

Smesa se raspoređuje po čašama. Kada se prohlade, prekrivaju se folijom i ostavljaju se da odstoje u frižideru 5-6 sati.

Posle se čaše blago i pažljivo rastresu i sadržaj se sipa u tanjir sa kokosovim brašnom. Iseče se na kriške širine jednog prsta i dodatno se uvalja u kokos.

Po želji se posipa narendanom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: