Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na turski način

Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na turski način

ažurirano:
Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26848718
Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na turski način
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Sjajan patldižan sa mlevenim mesom na turski način - treba da ga probate."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • mleveno meso - 250 g
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • za bešamel
  • maslac - 30 g
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 250 ml
  • kačkavalj - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se prepolovi. Meki deo se iseče na rešetki. Stavlja se u posudu za pečenje, posoli se i preliva se mlazom maslinovog ulja.

Zapeče se na 200 stepeni dok ne omekša.

Pomoću kašike se izdubi patlidžan.

U tiganju se dinstaju sitno isečen luk, beli luk, šargarepa i paprika. Dodaje se mleveno meso, koje se takođe zaprži.

Dodaje se izdubljeni deo patlidžana i na kraju paradajz. Kuv se dok tečnost od paradajza ne uvri.

Ovom smesom se puni patlidžan.

U posudi se istopi maslac. Dodaje se brašno i nakon što se blago zaprži dodaje se hladno sveže mleko.

Sos se soli i dodaje se narendan kačkavalj.

Dobijenim sosom se preliva sočan punjeni patlidžan.

Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na turski način se stavlja u rernu na 190 stepeni i zapeče se 30 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: