Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na turski način

Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na turski način

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na turski način
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Sjajan patldižan sa mlevenim mesom na turski način - treba da ga probate"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • mleveno meso - 250 g
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • za bešamel
  • maslac - 30 g
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 250 ml
  • kačkavalj - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se prepolovi. Meki deo se iseče na rešetki. Stavlja se u posudu za pečenje, posoli se i preliva se mlazom maslinovog ulja.

Zapeče se na 200 stepeni dok ne omekša.

Pomoću kašike se izdubi patlidžan.

U tiganju se dinstaju sitno isečen luk, beli luk, šargarepa i paprika. Dodaje se mleveno meso, koje se takođe zaprži.

Dodaje se izdubljeni deo patlidžana i na kraju paradajz. Kuv se dok tečnost od paradajza ne uvri.

Ovom smesom se puni patlidžan.

U posudi se istopi maslac. Dodaje se brašno i nakon što se blago zaprži dodaje se hladno sveže mleko.

Sos se soli i dodaje se narendan kačkavalj.

Dobijenim sosom se preliva sočan punjeni patlidžan.

Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na turski način se stavlja u rernu na 190 stepeni i zapeče se 30 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: