Arapske ćuftice od leblebija i pasulja
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćufte od Povrća»Arapske ćuftice od leblebija i pasulja

Arapske ćuftice od leblebija i pasulja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Arapske ćuftice od leblebija i pasulja
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 6
09/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije15
"Ukusan recept iz arapske kuhinje - ćuftice od leblebija i pasulja"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1/2 šolje, iz tegle, skuvane
  • pasulj - 1 šolja, skuvan, beli
  • kukuruzno brašno - 5 kašika, punih
  • beli luk - 1 čen
  • mladi beli luk - oko 15 pera
  • peršun - 1/3 vezice, bez drđki
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • madraski kari - 1/2 kašičice
  • garam masala - 3 prstohvata
  • kurkukma - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • korijander - 3 prstohvata
  • đumbir u prahu - 2 - 3 prstohvata
  • himalajska so - 2/3 kašičice, po ukusu
  • šarlan - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipamo sve sastojke za arapske ćuftice: 1 punu šolju prethodno skuvanog pasulja (oko 150 g belog pasulja skuvamo menjajući tri vode), pola šolje leblebija iz tegle i isečenih na sitno - 1 čen belog luka, trećinu vezice peršuna (listovi) i nekoliko pera mladog belog luka.

Začinjavamo madrasko karijem - pola kašičice, garmam masalom - 3 prstohvata, indijskom kurkumom - pola kašičice, kuminom - pola kašičice, biberom - pola kašičice, korijanderom - 3 prstohvata, đumbirom u prahu - 2-3 prstohvata, himalajskom solju - dve trećine kašičice, po ukusu. šarlanom - 3 kašike.

Promešamo smesu sa pola kašičice sode i pet punih kašika kukuruznog brašna.

Oblikujemo 15 ćuftica od leblebija i pasulja rukom, koje pržimo u malo suncokretovog ulja, u keramičkom tiganju sa nelepljivim dnom. Serviramo tople i aromatične vegan ćuftice.

Izuzetno ukusne, nezaboravne orijentalne arome arapske ćuftice od leblebija i pasulja - sjajne vegan falafele sa pasuljem za jedan svež obrok.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: