Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja čorba»Moja čarobna riblja čorba

Moja čarobna riblja čorba

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Moja čarobna riblja čorba
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Magična riblja čorba koja leči loše raspoloženje"

Potrebni sastojci

  • grgeč - 1 riba, ili tostolobik
  • celer - 3 struka
  • luk - 1 i 1/2 glavica
  • peršun - 10 strukova
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • krompir - 3 komada, srednji
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • kravlji maslac - 2 supene kašike
  • selen - po ukusu, svež ili suv
  • so - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite ribu, odvojite glavu i rep za biste napravili ukusan bujon. Odvojite kožu od filea i takođe možete staviti u sastojke za bujon. Težina čistog mesa treba da bude oko 400 g.

Izvadite pažljivo pincetom sitne koštice koje su ostale u mesu.

2. Oljuštite celu glavicu luka i isecte na 2-3 mesta. Očistite jednu-dve šargarepe i dva struka celera. Ovo povrće zajedno sa ribljim glavama i repom prelijte obilnom količinom vode, stavite cele strukove peršuna, soli i kašičicu dve maslinovog ulja i kuvajte 20-25 minuta.

3. Preostali luk (1/2 srednje glavice), čenove belog luka, jedan struk celera i šargarepu isecite sitno. Sve osim šargarepe možete samleti da bi čorba bila finija.

4. Ugrejte maslac i 2 kašike maslinovog ulja i dinstajte iseckano povrće. Posolite i sipajte proceđen bujon. Ukoliko je potrebno dodajte malo vode.

Kad provri, stavite isečene komade grgeča ili tostolobika, krompir na kockice i selen i kuvajte 15-17 minuta, grgeč se brzo skuva.

Ako koristite drugu ribu za vašu ukusnu riblju čorbu, pratite vreme koje je potrebno za njenu pripremu da bi bila gotova.

5. Začinite po želji sa još soli, bibera, selena i malo soka od limuna po želji.

Servirajte magičnu riblju čorbu toplu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: