Pile na rimski način sa ruzmarinom i pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
10/08/2020
"Neverovatno ukusan recept za piletinu na rimski način i sa pečurkama "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano200
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Predlažem vam recept za pile na rimski način sa pečurkama, kao laganiju varijantu, ali vi možete da spremite piletinu sa krompirom, isečenim na kriške, u istoj količini kao pečurke.

Drugačiji način spremanje pilećeg mesa. Možete da iskoristite bedra, krila, celo pile i čak pileće grudi. Recept uvek ostaje isti i videćete da će biti zaista super ukusno, važno je da ne štedite ruzmarin, što više stavite to će se bolje aromatizovati pile.

Stavite 4 kašike maslinovog ekstra devičanskog ulja u tiganj, strukove ruzmarina i 4-5 čenova belog luka, ne ljuštite ih, ostavite da se zagreju.

Kada se maslinovo ulje zagreje, kuvajte pile na jakoj vatri 5 minuta, nakon čega ga okrenite i kuvajte i sa druge strane. U ovom italijanskom receptu veoma je važno da se pile dobro zaprži dok ne porumeni i ne dobije hrskavu koricu.

Deglazirajte sa poloviom belog vina i ostavite da ispari, nakon toga dodajte so i smanjite ringlu.

Kuvajte pile oko 30 minuta, dodajući očišćene i isečene pečurke i preostalo belo vini, okrenite s vremena na vreme pileće porcije. Dodajte na kraju kuvanja 2 kašike, pavlaku i kuvajte još dva minuta ili dok se sos na zgusne. Pavlaka je za one koji žele više sosa.

Kada je piletina na rimsli način gotova, servirajte vruću.

Začinite solju na kraju kuvanja.

Možete da zamenite pečurke krompirom i tada ćete imati klasično pile na rimski način!

Možete da zamenite belo vino crvenim vinom ili pivom.

Možete isto tako da napravite pile sa ruzmarinom u rerni, 40 minuta na 200 stepeni.

Pile sa ruzmarinom - jednostavan, ukusan i brz recept za spremanje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar