Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Mekani kolač sa trešnjama

Mekani kolač sa trešnjama

Tanya SlavovaTanya Slavova
Početnik
7144
Mekani kolač sa trešnjama
Fotografije: Tanya Slavova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ako se čudite gde su nestale trešnje, pogledajte kolač"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • ulje - 110 ml
  • vanila
  • voda - 200 ml, vruća
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 15 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • za mrve od maslaca
  • brašno - 3/4 šolje
  • šećer - 1/4 šolje
  • maslac - 4 supene kašuje, ohlađeni
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi umutim jaja i šećer u sipkav krem. Dodajem ulje, vanilu i vruću vodu u laganom mlazu i istovremeno s tim mutim mikserom.

U posudici pomešam brapno i prašak za pecivo i dodajem u smesu od jaja, mešam.

Smesu delim na dva - u jedan dodajem kakao. Uključujem rernu na 200 stepeni da se zagreje, a za to vreme pravim mrve od maslaca.

Pomešam i rukama mešam sastojke za njih. Nakon nekoliko minuta mrve su gotove.

U kalup sa padajućim dnom stavljam papir za pečenje, a zidove premazujem uljem.

Sipam prvo kakao smesu, posle belu smesu ređam trešnje, odozgo kolač sa trešnjama posipam mrvama od maslaca.

Pečem na 200 stepeni 10 minuta i smanjujem na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Mekani kolač sa trešnjama je po receptu Sanie Zeynel!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: