Način pripreme
Prvo patlidžan isečemo na dva dela /dobijamo četiri polovine/ izvadimo unutrašnjost/ sve je pokazano na slikama/, potopimo u slanu vodu na 30 minuta.
Nakon toga osušimo. Propržimo sa obe strane u masnoći da omekšaju malo / u rerni će se skuvati/ ostavljamo u plehu i prirpemamo nadev/.
U tiganju propržimo luk sa biberom, dodajemo šargarepu, isečenu na kockice, izvađenu unutrašnjost patlidžana, sitno iseckanu, i tikvcu, isečenu na kockice.
Dinstamo dok ne omekša, dodajemo mleveno meso sa se izdinsta, promešamo, dodajemo paradajz, isečen na kockice i dinstamo.
Masnoća je po želji /moj isbor, kada propržimo kravlji maslac, mast, kokosov maslac, avokado/.
Punimo patlidžan i preko poređamo drugi paradajz, isečen na kruglove. Kad bude gotovo jelo, poređamo krugove mocarele, ostavljamo na pet minuta u rerni da se rastopi, ne da se zapeče.
Možemo pripremiti punjene patlidžane i bez mocarele - na slici su obe varijante.
Veoma ukusan recept za punjeni patlidžan iz rerne, nadahnuće iz grčke kuhinje.