Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžani iz rerne Raskoš

Punjeni patlidžani iz rerne Raskoš

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k230
Punjeni patlidžani iz rerne Raskoš
Fotografije: Ivelina
1 / 3
18/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"O metnosti pripreme sočnog pečenog patlidžana iz rerne - e takvu čemo knjigu uskoro da napišemo"

Potrebni sastojci

  • patlidžani - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • tikvice - 1 komad
  • biber
  • peršun
  • mocarela
  • luk - 1 komad ili jedna veza
  • mleveno meso - 450 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo patlidžan isečemo na dva dela /dobijamo četiri polovine/ izvadimo unutrašnjost/ sve je pokazano na slikama/, potopimo u slanu vodu na 30 minuta.

Nakon toga osušimo. Propržimo sa obe strane u masnoći da omekšaju malo / u rerni će se skuvati/ ostavljamo u plehu i prirpemamo nadev/.

U tiganju propržimo luk sa biberom, dodajemo šargarepu, isečenu na kockice, izvađenu unutrašnjost patlidžana, sitno iseckanu, i tikvcu, isečenu na kockice.

Dinstamo dok ne omekša, dodajemo mleveno meso sa se izdinsta, promešamo, dodajemo paradajz, isečen na kockice i dinstamo.

Masnoća je po želji /moj isbor, kada propržimo kravlji maslac, mast, kokosov maslac, avokado/.

Punimo patlidžan i preko poređamo drugi paradajz, isečen na kruglove. Kad bude gotovo jelo, poređamo krugove mocarele, ostavljamo na pet minuta u rerni da se rastopi, ne da se zapeče.

Možemo pripremiti punjene patlidžane i bez mocarele - na slici su obe varijante.

Veoma ukusan recept za punjeni patlidžan iz rerne, nadahnuće iz grčke kuhinje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: