Način pripreme
Prosejte brašno sa prstohvatom soli. U mlakoj vodi rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera. SIpajte u brašno i zamesite meko testo.
Kad se testo oblikuje, dodajte tikvicu, izrendanu, malo posoljenu i oceđenu od vode i krem sir. Sjedinite dobro sastojke.
Isecite od papira za pečenje dva kruga prečnika 28 cm. Stavite jedan u tiganj istog prečnika, a odozgo rasporedite testo. Pokrijte drugim isečenim diskom, poklopite i ostavite tako 30 minuta.
Uključite ringlu da na slabiju temperaturu i pecite fokaču 10 minuta, s vremena na vreme protesite tiganj.
Uz pomoć poklopca okrenite pogaču i pecite na isti način sa druge strane.
Pažnja: možda će biti potrebno da nekoliko puta okrenete fokaču da bi se dobro ispekla.
Gotovu fokaču izvadite da se malo ohladi na rešetku rpe konzumiranja.
Neka vam je slatko! Fokača sa tikvicama u tiganju je odlična.