Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb sa maslinama bez mešenja

Hleb sa maslinama bez mešenja

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Hleb sa maslinama bez mešenja
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Našli smo zanimaciju za vikend - hleb sa maslinama, čak mu ni mešenje nije potrebno"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 300 ml
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 15 g, kockica
  • masline - 100 g, crne bez koštica
  • pšenični griz - šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj hleb bez mešenja rastvorite kvasac u mlakoj vodi sa 1 kašičicom šećera. Prosejte brašno.

Sipajte vodu sa rastvorenim kvacem, dodajte 2-3 supene kašike maslinovog ulja, 1 supenu kašiku soli i masline, isečene na pola.

Drvenom kašikom mešajte smesu dok ne dobijete glatko testo.

Pospite šakom pšeničnog griza. Obložite kalup sa oburčem koji se skida 24 cm, parčetom papira za pečenje.

Sipajte testo u njega i oštrim nožem napravite nekoliko proreza.

Pokrijte kalup parčetom najlona i krpom. Ostavite na toplom dok se ne udvostruči.

Nadošao hleb pecite na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju.

Neka vam je slatko sa ovim hlebom sa maslinama bez mešenja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: