Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Medena rebarca sa pivom

Medena rebarca sa pivom

JoanaJoana
Početnik
106
Medena rebarca sa pivom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Kada smo reklo slatka rebarca, imali smo u vidu zaista slatka, najslađa rebarca - sa medom i pivom"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - oko 1 kg
  • pivo - 1 litar
  • med - 100 g
  • soja sos - oko 100 ml
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • bosiljak
  • origano
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Rebarca se operu, nakon toga se namažu obilno uljem, solju, alevom paprikom i biberom. Stavljaju se u posudu za pečenje.

U odvojenoj posudi u malo vruće vode se razmute dve kašike meda, dodaju se soja sos i pivo. Smesa se sipa u posudu za pečenje.

Svako rebarce se namaže sa malo meda i posipa se bosiljkom, origanom i čubrom, mogu i drugi začini po ukusu.

Peče se u umerenoj rerni, pri čemu je vreme u odnosu na tip rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: