Janija od zeca

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Janija od zeca2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
8
"Zečije meso je najukusnije kad je spremljeno kao janija, kao ova čiji vam recept predlažemo"

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 1 veliki
  • maslac - 200 g
  • luk - 500 g
  • so
  • biber
  • vino
  • paprika - 1 crvena
  • paradajz - 4 - 5 komada ili paradajz pire
  • vinsko sirće
  • piment
  • lovorov list
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zečije meso na krupnije parčiće, prelijte ga vodom i vinskim sirćetom i ostavite da se marinira bar 4 sata.

Izvadite zečetinu iz marinade i posolite je i pospite biberom. Zapržite zečetinu u maslacu zajedno sa isečenim lukom.

Ponovo pospite sa malo soli, dodajte lovorov list, zrnca pimenta, dolijte vodu i dodajte paradajz i ostavite da se kuva na tihoj vatri. Nakon toga dolijte vino, dodajte jednu iseckanu ljutu papriku da bude pikantno.

Servirajte janiju sa zečetinom sa malo isečenog peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: