Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Sirova šilja u teglama

Sirova šilja u teglama

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087762
Sirova šilja u teglama
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
1 / 4
29/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Brza, jednostavna i hrskava turšija za ljubitelje ljutog!"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 400 g, šilja
  • vinsko sirće - 350 ml
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • listovi loze - 1 - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro ljute paprike, isečemo im drške i poređamo ih čvrsto u čistu teglu od 800 ml. Stavljamo im po jednu kašiku soli i jednu kašiku šećera.

Punimo tegle vinskim sirćetom trudeći se da prelijemo paprike.

Skroz odozgo stavljamo 1-2 lista loze da sabijemo mesto između paprika i poklopca, tako da se ne podižu na gore i da turšija ostane zdrava. Zatvaramo dobro poklopcem i ostavljamo teglu na tamnom mestu.

Turšija se ne kuva. Spremna je za konzumaciju nakon otprilike mesece dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: