Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Konzervisano zečije meso

Konzervisano zečije meso

MarianeMariane
Džedaj
14947
Konzervisano zečije meso2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
12
"Čovek treba da ima zečije meso uvek pri ruci - to je sada već potpuno moguće uz ovaj recept za konzervisanje"

Potrebni sastojci

  • zec - 4 - 5 komada, ceo
  • ulje - 600 - 700 ml
  • biber - u zrnu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite zečeve, operite ih dobro i ostavite tokom jedne noći da vise da se maksimalno ocede. Isecite ih na parčiće, pogodne za stavljanje u tegle, a grudni koš odstranite i skuvajte u posoljenoj vodi.

Zagrejte ulje i zapržite meso iz nekoliko puta, pri čemu je cilj da ga zapečete samo 2-4 minuta, dok ne pobeli.

Poređajte zečije meso u tegle po 800 ml. Dodajte 1-2 kašike masnoće u kojoj ste ga pržili, 5-6 zrna bibera, kašičicu soli i bujon od skuvanih rebara, ne puneći tegle do vrha.

Zatvorite tegle i sterilišite 100 minuta. Čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: