Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot pogača sa čokoladom za Uskrs

Milibrot pogača sa čokoladom za Uskrs

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Milibrot pogača sa čokoladom za Uskrs
Fotografije: Vanya Georgieva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Lepa i mekana pogača sa čokoladom za Uksrs - praznik će biti čudesan"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 3 komada
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • šećer - 5 supenih kašika
  • zaslađivač - 3 supene kašike, tečni
  • so - prstohvat
  • kvasac - 1 komad, suv
  • ulje - 10 supenih kašika
  • vanila - 1 kašičica, tečna
  • rum - 1 kašičica
  • limun - 1/2 kore
  • brašno - 800 g
  • tečna čokolada - 1 kutija
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u 100 ml mlakog mleka, 2 supene kašike šećera i 2-3 supene kašike brašna. Umutite jaja sa šećerom, mlekom i mirisima.

Zamesite testo, posetepeno dodajte ulje, mesite dugo vremena ili dok ne dobijete lepo elastično testo. Ostavite da nadođe, nakon toga podelite na 4 ili 5 lopti.

Razvucite na jednake okrugle kore i počnite da mažete prvu čokoladom, stavite drugu koru i tako sve, bez poslednje.

Isecite na 10 jednakih delova 2 suprotne secite po sredini i uvijte odozdo, a druge 3 uvijte u jednom pravcu.

Sa slika ćete videti kako i orijentisaćete se kako da napravite pogaču sa čokoladom.

Ostavite da nadođe, nakon toga namažite mekanu milibrot pogaču umućenim žumancem i pospite šećerom.

Pecite milibrot pogaču sa čokoladom za Uskrs u ugrejanoj rerni na 160 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: