Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleće varivo»Kuvana teletina u eksreps loncu

Kuvana teletina u eksreps loncu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Kuvana teletina u eksreps loncu
Fotografije: Stoevmobile
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ekspres lonac je nešto što svaka domaćica treba da ima kod kuće, najviše zbog odlične kuvane teletine koja se priprema u njemu"

Potrebni sastojci

  • teleći ragu - 500 ml
  • rakija - 50 ml
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1/4 korena
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • krompir - 2 - 3 komada
  • teleći bujon - 1 kockica
  • so
  • ulje - 3 supene kašike
  • celer - 3 - 4 struka, listovi
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći ragu operite i stavite u ekspres lonac.

Sipajte vodu, rakiju, ulje i so po ukusu, nakon toga stavite ekspres lonac na ringlu.

Pre nego što zaklopite skinite penu koja se stvorila.

Rakiju koristite da meso brže provri, a i daje specifičan ukus telećoj supi.

Nakon što dobro zatvorite šerpu, merite oko 30 minuta nakon što počne da izlazi para.

Skinite poklopac, dodajte vodu i dodajte prethodno očišćene i krupnije isečene luk, koren celera i šargarepu.

Kad počne da mekša dodajte krupnije isečen krompir i kockice bujona.

Po želji možete staviti 3-4 supene kašike, mleveni paradajz, ali nije obavezno.

Kad kuvana teletina bude skoro gotova, dodajte sitno iseckane listove celera.

Gotovu kuvanu teletinu u ekspres loncu skinite sa vatre i začinite sveže samlevenim biberom.

Da bi bujon bio lep i zasićen, obavezno je da koristite teletinu sa kostima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: