Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Đuveč sa piletinom i boranijom

Đuveč sa piletinom i boranijom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Đuveč sa piletinom i boranijom
Fotografije: Rositsa Petrova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Sjajan đuveč se dobija po starom, isprobanom receptu - probajte obavezno"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • boranija - 300 g
  • krompir - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • nana - 2 struka, sveža
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • kari
  • ljute paprike - 1 (po želji)
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na zalogaje. Koristila sam pileće batake odovojene od kostiju bez kože.

Očistite i isecite sve povrće osim ljute paprike.

Zagrejte ulje i zapržite kratko meso. Nakon nekoliko minuta dodajte luk i beli luk. Dinstajte i njih, dok povremeno mešate.

Dodajte krompir, boraniju i šargarepe. Na kraju dodahte začine. Kuvajte na slaboj vatri 10 minuta.

Prebacite jelo u posudu za pečenje i dolijte toplu vodu, tek toliko da prekrije sastojke.

Ako ste ljubitelj pikantne hrane, stavite jednju ljutu papriku.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite đuveč da se peče oko 60 minuta dok ne bude gotov.

Nakon što je đuveč sa piletinom u boranijom gotov, pospite isečenim svežim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: