Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen sirom i kačkavaljem

Patlidžan punjen sirom i kačkavaljem

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638822k164
Patlidžan punjen sirom i kačkavaljem3 / 3
28/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Prijatno uz ovaj sjani punjeni patlidžan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • mladi luk - 1 struk
  • sir - oko 150 - 200 g
  • kačkavalj - oko 150 - 200 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dva patlidžana se iseku na polovine. Posole se i ostavljaju se 15-20 minuta dok ne počne da im izlazi sok.

Nakon toga se operu i kašikom se izdubi unutrašnjost i ostavlja se sa strane, a patlidžan se stavlja u posudu za pečenje sa malo vode u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne omekša.

Za to vreme zapržite unutrašnjost patlidžana u zagrejanoj masnoćei sa va ćena belog luka i mladim lukom.

Dodajte sir, koliko volite i želite i sklonite sa ringle.

Izvadite patlidžan i napunite ga gotovim nadevom.

Pecite još oko 20 minuta, nakon toga izvadite, pospite kačkavaljem, ja sam stavila i još malo sira.

Vratite ukusan punjeni patlidžan u rernu dok kačkavalj ne porumeni.

Ukusan punjeni patlidžan sa sirom i kačkavaljem je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: