Pečena zečetina za Uskrs

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
193
810
30/10/2020
"Celu posudu sa pečenom zečetinom smo spremili za Uskrs, čekamo samo goste"
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • pirinač - 1 1/2 šolja
  • mladi luk - 1 struk
  • začin od povrća - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • suva nana - 1 kašičica (ili sveža)
  • maslac - 50 g
  • ulje - 50 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca na porcije, dobro ga operite i natrljajte solji i alevom paprikom.

Isecite luk i svežu nanu - ako imate, ako ne suva je takođe dobra. Začiniti sa malo soli, alevom paprikom i biberom, promešajte i stavite porcija mesa.

Sipajte 3 šolje vode, pokrijte aluminjumskom folijom i stavite u rernu da se krčka oko sat, sat i po.

Izvadite pečenog zeca i dodajte pirinač, ponovo pokrijte folijom i ostavite tako do se pirinač potpuno ne skuva.

Pre nego što isključite renu sklonite foliju, meso da se zapeče kratko, ali ne da se osuši, već da ostane sočno.

Pečena zečetina za Uskrs je gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar