Način pripreme
Prvo blanširamo paprike. U šerpu stavljamo vodu sa malo sirćeta da provri, čim provri, stavljamo očišćene paprike na 3-4 minuta i vadimo ih.
Sečemo luk na sitno i dinstamo ga sa maslinovim uljem i malo vode. Čim ostane na masnoći stavljamo začine, osim čubra i soli, da puste aromu.
Dodajemo nasečen struk celera, dinstamo 2-3 minuta, dodajemo paradajz, pastu od paradajza, mleveno meso i nakon 5 minuta kada je isprženo, dodajemo pirinač i bujan, on treba da skoro prekrije smesu, ali ne potpuno.
Cilj je da dobijemo gustu i ne vodenastu smesu,
Kuvamo desetak minuta, sklanjamo sa ringle, dodajemo so, čubar i isečen peršun i celer i ostavljamo da odstoji oko 15 minuta.
Punimo paprike i bundevu, u nadev za bundevu dodajemo, ako ima sosa ili malo vode, želimo da je vodenije.
Ređamo u posudu za pečenje blago posipamo maslinovim uljem i sipamo prst vode, pečemo u rerni na 210-220 stepeni sa ventilatorom dok ne bude gotovo, pri čemu se paprike tokom pečenja okreću.
Servirajte punjenu bundevu i paprike sa kiselim mlekom po želji.