Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pečena teletina»Punjena teleća slezina sa mlevenim mesom

Punjena teleća slezina sa mlevenim mesom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Punjena teleća slezina sa mlevenim mesom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Tradicionalni bugarski recept, koji se prenosi s pokolenja na pokolenje - sada je vaš red da ga probate"

Potrebni sastojci

  • slezina - 4 koamda, teleća ili svinjska
  • luk - 1 - 2 glavice
  • mleveno meso - 600 g, mešano
  • svinjsko meso - 200 g, masnije
  • paradajz - 1 komad
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • ulje
  • nana
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Staro jelo koje se mnogo godina prenosi u našoj porodici.

Teleća slezina se iseče blago u jednom kraju, nožem se probode pažljivo do drugog kraja, pazeći da se ne naprave rupe sa strane.

Luk se iseče na sitno, paradajz se narenda, a svinjsko meso se isecka na sitno. Sastojci za nadev se pomešaju veoma dobro, nakon toga se njima puni slezina.

Punjene slezine se stavljaju u prethodno namazanu posudu za pečenje. Začinjavaju se solju i alevom paprikom, sipa se malo vode u posudu za pečenje i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 1, 5-2 sata.

Pokazano je na slici, nož se provuče od jedno do drugog kraja po sredini slezine. Puni se kroz otvor ručno. Provlači se prstima, maže se slezina solju, mašću i alevom paprikom. Pečemo u posudi za pečenje 2 sata sa malo vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: