Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Prepelice punjene biljkama u rerni

Prepelice punjene biljkama u rerni

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Prepelice punjene biljkama u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
65 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
2
"Ako postoje prepelice, postoji i recept za prepelice u rerni - svakome želimo da ih proba"

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada
  • baštenski čaj - 1 struk
  • ruzmarin - 1 struk
  • majčina dušica - 1 struk
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko, po ukusu
  • so
  • biber - po ukusu
  • pomorandža - sok od 1 komada
  • maslac - 40 g
  • belo vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prepeličje meso je nežno i veoma ukusno. Tako spremljene prepelice su jedno prefinjeno jelo dostojno restorana.

Na dasci za sečenje spremite isečen ruzmarin, baštenski čaj, majčinu dušicu (prethodno oprane).

Operite i osušite prepelice. Stavite ih u veliku posudu, pospite ih sa malo maslinovog ulja i nekoliko zrna bibera, sokom od jedne pomorandže: pokrijte ih i marinirajte na hladnom mestu sat vremena.

Ocedite od marinade, osušite ih, posolite ih iznutra i napunite smesom od maslaca i isečenih aromatičnih biljki.

Na taj način ćete dobiti zaista ukusne pečene punjene prepelice.

Uzmite posudu za pečenje, stavite punjene prepelice. Začinite solju i prelijte ih sa nekoliko kašika maslinovog ulja, na dno posude za pečenje sipajte vino.

Poređajte oko njih, ako želite, isečene tikvice ili krompir, šta volite.

Isecite glavicu luka na pola i jednu celu neoljuštenu glavicu belog luka, stavite ih u posudu oko prepelica.

Gotove prepelice stavite u vruću rernu na 200 stepeni 30 minuta ili dok ne dobiju zlatasto-braon koricu.

Stavite prepelice, punjene buljkama u rerni u 4 odvojena tanjira, pospite ih sokovima od kuvanja i servirajte, ako želite, sa kaponatinom od povrća.

Uživajte u ovom ukusnom receptu sa prepelicama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: