Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Zimska čorba sa pšenicom i mesom

Zimska čorba sa pšenicom i mesom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Zimska čorba sa pšenicom i mesom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Čorba sa mesom i pšeniom, odgovarajuća za zimu i hladne dane"

Potrebni sastojci

  • pšenica - 100 g
  • teleće meso - 300 g, krto
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • celer - 1 struk
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pšenicu, stavite u šerpu sa malo vode da provri. Prospite vodu, operite žito hladnom vodom i vratite u šerpu. Sipajte oko 2 l vode.

Isecite teletinu na male zalogaje. Stavite u šerpu u pšenicu.

Kuvajte oko 50 minuta ili dok meso ne bude skoro gotovo. Stavite isečeno povrće i nastavite da kuvate dok ne omekša.

Prilikom serviranja sipajte malo maslinovog ulja u čorbu i prstohvat bibera.

Veoma ukusna teleća čorba, iznenadićete se ukusom!

Neka vam je slatko sa zimskom čorbom sa pšenicom i mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: