Način pripreme
Pripremite pileće rolate tako što ih prvo začinite solju, biberom, žalfijom i s malo maslinovog ulja.
Ukoliko su debeli, blago ih istucajte, kao i kod začina, lepše se začine njima. Ostavite na dvadesetak minutica da se mariniraju.
Nakon što se pileće kriškice začine, lepo ih pospite orasima i s malo iseckanih mariniranih pečuraka (možete i da ih preskočite, ukusno je i bez pečuraka), stavite u sredinu jedan debeli komad gorgonzole.
Kriškice piletine uvijte na pola, savijte kraće strane ka centru i završite uvijanje rolatčića.
Vežite ih kuhinjskim konopcem ili pričvrstite čačkalicama za zube.
Pripremljene pileće rolatičiće uvaljajte u brašno.
Stavite maslac u tiganj i dobro ih zapecite sa svih strana da se dobije lepa boja. Dodajte malo vina i ostavite da ispri i da deglaziraju pileće rolate. Nakon toga dodajte preostalo vino.
Nastavite da kuvate na slaboj vatri otprilike 20 minutica, okretajući ih s vremena na vreme. Nakon toga u sos od kuvanja dodajte komadić gorgonzole, promešajte da se istopi i zgusti sos.
Servirajte sa unapred skuvanom blitvom, uvijenom u rolatić (ili kako vam se dopada) i lepo dekorišite rolatčićima i kapljicama sosa.
Ovi pileći rolatići punjeni gorgonzolom, žalfijom i orasima su jedno praznično gurmansko jelo veoma prefinjenog ukusa!
Neka vam je slatko!