Branč ratatuj sa tabaskom u tiganju

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
321
868
07/12/2020
"Čak i da smo doručkovali, ovaj predlog za branč sa tabaskom u tiganju uvek bi nas izazvao"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano17
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • tikvica - 1 komad, srednje velika
  • patlidžan - 1 komad, srednje veliki
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1/2 komada, zelena
  • paprika - 1/2 komada, crvena
  • paradajz sos - 300 ml
  • bujon od povrća - 120 ml
  • beli luk - 2 čena, gnječeni
  • tabasko - 2 pune kašičice
  • morska so - 1 kašičica
  • biber
  • jaja - 6 komada
  • bejbi spanać - 30 g ili 1 šaka
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće se očisti i iseče na kocke.

U veliki tiganj, po mogućstvu od livenog gvožđa, se sipaju 4 kašike maslinovog ulja i stavlja se na srednje veliku ringlu.

Nakon što se zagreje dodaju se tikvice na kocke, patlidžan, usitnjen luk. Promeša se i ostavlja se dok povrće ne omekša, oko 10 minuta.

Začinjava se solju i biberom po ukusu. Dodaju se paradajz i bujon od povrća, promeša se i ostavlja se da provri.

Dodaju se i gnječeni beli luk i 2 pune kašičice tabaska, ako vam nije dovoljno pikantno dodaje se još jedna kašičica. Ovaj ratatuj obavezno treba da bude jako pikantno ljut.

Promeša se i odozgo se razbijaju jaja, soli se i posipa biberom. Na kraju se ubacuje nekoliko celih listova svežeg bejbi spanaća, promeša se.

Poklapa se poklopcem i kuva se još oko 2/3 minuta. Posipa se usitnjenim peršunom.

Servira se sa porcijom od po dva pržena jaja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar