Način pripreme
Povrće se očisti i iseče na kocke.
U veliki tiganj, po mogućstvu od livenog gvožđa, se sipaju 4 kašike maslinovog ulja i stavlja se na srednje veliku ringlu.
Nakon što se zagreje dodaju se tikvice na kocke, patlidžan, usitnjen luk. Promeša se i ostavlja se dok povrće ne omekša, oko 10 minuta.
Začinjava se solju i biberom po ukusu. Dodaju se paradajz i bujon od povrća, promeša se i ostavlja se da provri.
Dodaju se i gnječeni beli luk i 2 pune kašičice tabaska, ako vam nije dovoljno pikantno dodaje se još jedna kašičica. Ovaj ratatuj obavezno treba da bude jako pikantno ljut.
Promeša se i odozgo se razbijaju jaja, soli se i posipa biberom. Na kraju se ubacuje nekoliko celih listova svežeg bejbi spanaća, promeša se.
Poklapa se poklopcem i kuva se još oko 2/3 minuta. Posipa se usitnjenim peršunom.
Servira se sa porcijom od po dva pržena jaja.