Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta od tri vrste čokolade

Torta od tri vrste čokolade

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Torta od tri vrste čokolade
Fotografije: Lenka
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Recept koji ljubitelje čokolade ostavlja bez reči"

Potrebni sastojci

  • KORA
  • tamna čokolada - 55 g
  • maslac - 15 g
  • mleko - 20 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 90 g
  • brašno - 55 g
  • kukuruzni skrob - 10 g
  • prašak za pecivo - 5 g
  • belanca - 2 kom.
  • Krem od tamne čokolade
  • žumanca - 2 kom.
  • šećer - 20 g
  • mleko - 90 ml
  • tamna čokolada - 90 g
  • šlag - 180 ml
  • želatin - 10 g + mleko 50 ml
  • Krem od mlečne čokolade
  • žumance - 2 komada
  • šećer - 20 g
  • mleko - 90 ml
  • mlečna čokolada - 90 g
  • šlag - 180 ml
  • želatin - 10 g + voda 50 ml
  • Šlag od bele čokolade
  • žumanca - 2 komada
  • mleko - 90 ml
  • bela čokolada - 90 g
  • šlag - 180 ml
  • želatin - 10 g + voda 50 ml
  • Čokoladna glazura
  • želatin - 5 g + voda 50 ml
  • bela čokolada - 20 g
  • tamna čokolada - 90 g
  • šlag - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, skrob i prašak za pecivo. Nastaviti sa mućenjem.

Na mlakoj ringli istopiti cokoladu, mleko i maslac. Čokoladu dodati prethodno umućenoj smesi. Posebno umutiti belanca i dodati smesi. Preliti u tepsiju okruglu obloženu papirom za pečenje promera 20 cm.

Peći na 180 stepeni 25 minuta. I kora je spremna.

1. fil - na ringlu staviti mleko, čokoladu, žumanca i mesati dok se čokolada ne otopi. Staviti želatin u posudu i preliti mlekom. Sacekati 15 min. i dodati otopljenoj čokoladi.

Umutiti slatku pavlaku i dodati otopljenu čokoladu.

Fil staviti na koru i pustiti da odstoji 20 minuta u frizideru pre stavljanja drugog fila.

Postupak drugog fila je isti.Kao i za treći fil. Za čokoladnu glazuru staviti na ringlu slatku pavlaku, crnu i belu čokoladu i želatin. Prelliti tortu glazurom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: