Način pripreme
Za ovo jelo najvaznija je marinada.
Pripremite marinadu:
U posudu dodati kečap, pivo, sok od limuna, vorčester sos, luk, beli luk , smeđi šećer, kumin i đumbir.
Meso operite, skinite velike i vidljive delove masnog tkiva, posušite ga kuhinjskim papirom, pa ga bogato namažite marinadom. Stavite u nemetalnu posudu, par puta okrenite da se dobro obloži marinadom, potom pokrijte prozirnom folijom i ostavite preko noći u marindi, a najidealnije bi bilo 2 dana.
Izvadite meso iz marinade, sastružite višak marinade i sačuvajte. Meso posolite i pobiberite.
Zagrejte ulje u tiganju pa zapecite meso dok ne dobije smeđu boju sa svih strana.
Stavite meso u posudu za pečenje (pazite da se moze dobro pokriti alu-folijom). Premažite bogato marinadom sa svih strana meso, ulijte u posudu 100 ml vode, pokrijte folijom pa pecite oko 2 i po sata na 160°C dok meso ne omekša i rebra sama ispadnu. Po potrebi dodajte još 100 ml vode na pola pečenja ako vidite da je sos pregust.
Ako niste sigurni da vam je posuda dobro zatvorena alu-folijom, slobodno sve zamotajte u alu-foliju i tako pecite, jer se meso treba dobro upariti s obzirom da je to ipak tvrđe meso.
Izvadite posudu iz rerme i ostavite te poklopljeno da stoji 15 minuta.
Izvadite meso, narežite ga na trake. Premažite umakom pa pustite jos 10 minuta da se kratko zapeče.