Riblja čorba na grčki način

Riblja čorba na grčki način

13/01/2021
"Da biste pripremili ovu grčku riblju čorbu, biće vam potrebno malo vremena i tačan recept - drugo imate od nas"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca123
  • Pregledi tokom sedmice52
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

File bakalara se stavlja u litar i po hladne vode i ostavlja se na ringli na provri. Povrće sečemo na komadiće.

Čim riba provri, zapenimo i dodajemo strukove celera. Kuvamo na slaboj vatri otprilike 20 minuta.

U tiganju zagrejemo masnoću, dinstamo 5 minuta sitno iseckani luk, nakon toga dodajemo šargarepe. Kuvamo još 5 minuta i dodajemo krompire i kupus.

Dinstamo povrće. Odvajamo ribu i celer iz bujona, a njega procedimo.

Dodajemo dinstano povrće u bujon i začinimo solju i biberom. Kuvamo dok ne bude gotovo i pasiramo jelo u krupnim komadima.

Dodajemo pavlaku i riblju čorbu ostavljamo da provri. Čim provri, isključimo ringlu i ostavljamo čorbu na njoj.

Supu sipamo u posude i stavljamo ribu.

Riblju čorbu na grčki način odozgo posipamo svežom mirođijom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar