Način pripreme
U procesoru hrane preradite brašno, šećer i so. Zatim dodajte maslac i miksajte dok ne nastanu mrvice. Dodajte žumance i hladnu vodu, obrađujte dok se ne formira testo. Ne mešajte previše.
Premestite testo na radnu površinu, tapkajte i poravnajte u disk. Zamotajte u plastiku i stavite u frižider na 1 sat.
Zatim razvaljajte testo na lagano pobrašnjenoj dasci. Lagano obrišite vrh testa. Razvaljajte dok testo ne postane tanko.
Prebacite testo u posudu za pitu. Odrežite višak testa s vrha posude. U frizider staviti dok pravite nadev.
U međuvremenu napravite nadev: u velikoj posudi umutite jaja i oba šećera dok ne postanu glatka. Dodajte pire od bundeve, slatku pavlaku, ekstrakt vanile i začine, mešajte dok se ne sjedine.
Zagrejte rernu na 220°C.
Napunite koru mešavinom bundeve i pecite 15 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 170°C i pecite 35-45 minuta, dok nož ubačen blizu centra ne izađe čist.
Ostavite pitu od bundeve da se potpuno ohladi pre služenja.