bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Kiš sa dimljenom pastrmkom

Kiš sa dimljenom pastrmkom

Kiš sa dimljenom pastrmkom
Fotografije: Iskra
18/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
"Kiš sa dimljenom pastrmkom - specijalni pozdrav iz francuske kuhinje za vas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 225 g
  • so - prstohvat
  • ulje - 100 g
  • kačkavalj - 75 g, sitno izrendan/25 g za testo, 50 g za nadev/
  • dimljena pastrmka - 100 g, komadi
  • mladi luk - 1 struk, sitno iseckan
  • sveža mirođija - 1 supena kašika, isečena
  • jaja - 3 umućena
  • kiselo mleko - 150 g
  • biber - sveže samleven, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo brašno, so i masnoću.

Dodajemo kačkavalj, dobro promešamo i stavljamo u frižider na 10-20 minuta.

Razvučemo testo za kiš, stavljamo ga u pleh, oblikujemo ivice i pečemo kiš 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Za nadev pomešamo pastrmku, luk, mirođiju i kačkavalj.

Dodajemo jaja i kiselo mleko, sipamo na testo i pečemo kiš sa dimljenom pastrmkom oko 30-35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: