Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Orada sa belim lukom u tiganju

Orada sa belim lukom u tiganju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Orada sa belim lukom u tiganju2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Aromatična i ukusna orada u tiganju - recept, koji zaslužuje sa bude na spisku omiljenih"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - oko 5 kašika
  • beli luk - 4 čena
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite orade i napravite 4 filea od njih. Sačuvajte kožu i izvadite kosti iz mesa.

2. Čenove belog luka očistite i nasecite na kriške. Dobro je da beli luk bude veći, jer će se on kasnije pretvoriti u čips.

3. Sipajte maslinovo ulje u tiganj i u njemu upržite beli luk do zlatne boje, ali pazite da ne izgori.

4. Izvadite čips od belog luka u tanjir i u istoj masnoći u tiganju dodajte so, a odozgo filete ribe sa kožom prema dole. Ostavite po 2 minuta da se prži sa svake strane.

Jačina vatre treba da bude jaka, kako bi dobili koricu, a da iznutra prežena riba ostane mekana.

5. Čim orada bude gotova, izvadite je iz tiganja. U masnoću dodajte sok od limuna i smanjite vatru.

6. Sos koji ste dobili iskoristite da prelijete ribu, dodajte još malo maslinovog ulja, čips od belog luka i sveži peršun, iseckan na sitno.

7. Poslužite oradu sa belim lukom u tiganju uz čašu omiljenog belog vina ili drugog pića po izboru!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: