Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od svinjetine»Čorba sa kiselim kupusom i mrvicama svinjetine

Čorba sa kiselim kupusom i mrvicama svinjetine

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Šegrt
3411222
Čorba sa kiselim kupusom i mrvicama svinjetine
Fotografije: Hristo-Y-Moni
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Kiseli kupus sa mesom volimo čeka kad je spremljen u obliku čorbice"

Potrebni sastojci

  • paprika - 1 komad, suva, crvena
  • kiseli kupus - 1 komad
  • sok od kupusa
  • svinjsko meso - 300 g (masnije)
  • rezanca
  • čubar
  • lovorov list
  • maslinovo ulje - ili ulje
  • za zapršku
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo sitno isečenu svinjetinu, suvu papriku i kupus da se kuvaju u jednakim količinama soka od kupusa i vode.

Dodajemo čubar, lovorov list i malo masnoće.

Kada rezanca provru, ostavljamo svinjsku čorbu deset minuta i nakon toga začinjavao sa jajetom i kiselim mlekom.

Jedemo čorbu sa kiselim kupusom i svinjskim mrvicama sa kuvanom rakijom uz zabavu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: