Praznični rolat sa domaćim kremom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
553
888
04/03/2021
"Gledajući ovaj domaći rolat sa kremom dođe nam da ga isečemo i da ga pojedemo za sekund"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano120
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 120 g
  • brašno - 120 g
  • vanila - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • Za krem
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • skrob - 40 g, kukuruzni
  • vanila - 1 komad
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo belanca od žumanaca. Belanca mutimo sa prstohvatom soli. Žumanca mutimo sa šećerom i vanilom.

Dodajemo žumanca u belanca i mešamo pažljivo.

Dodajemo prosejano brašno i opet mešamo. Na papir za pečenje razvijamo smesu i pomoću špatule oformimo kvadrat.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.

Gotovu patišpanj koru okrećemo na čistu krpu i zavijamo u rolat zajedno sa krpom.

Sastojke za krem stavljamo u šerpu i mutimo mikserom.

Stavljamo na ringlu i mešamo žicom dok se ne zgusne.

Odvijamo rolat i raspoređujemo krem.

Po želji možete da dodate voće u ovaj ukusan sladak rolat.

Uvijamo praznični rolat sa domaćim kremom i posipamo šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar