bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pašteta»Pašteta od pileće džigerice

Pašteta od pileće džigerice

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
273
265
635
21
Pašteta od pileće džigerice
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
09/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
"Veoma ukusna domaća pileća pašteta, obavezno probajte"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Otopiti maslac, pa pola količine odvojiti za prelivanje paštete.

Na preostalom zagrejanom maslacu dinstati luk 5 minuta da zastakli, dodati beli luk i kada zamiriši dodati džigericu i lovorov list.

Dinstati sve zajedno ne duže od 7-8 minuta, začiniti, doliti konjak i nakon par minuta skloniti sa vatre da se prohladi. Odstraniti lorber i usitniti u blenderu, do željene teksture.

Izručiti paštetu u odgovarajuće posudice, poravnati i zaliti otopljenim maslacem.

Čuvati do upotrebe, zatvoreno, u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: