Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pašteta»Pašteta od pileće džigerice

Pašteta od pileće džigerice

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pašteta od pileće džigerice
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Veoma ukusna domaća pileća pašteta, obavezno probajte"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 300 g, oprana i od žilica očišćena
  • luk - 1 veća glavica, sitno isečen
  • maslac - 125 g
  • beli luk - 2 čena, sitno isečen
  • lovorov list - 2 lista
  • konjak - 20 ml
  • majčina dušica
  • morska so
  • beli biber - sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Otopiti maslac, pa pola količine odvojiti za prelivanje paštete.

Na preostalom zagrejanom maslacu dinstati luk 5 minuta da zastakli, dodati beli luk i kada zamiriši dodati džigericu i lovorov list.

Dinstati sve zajedno ne duže od 7-8 minuta, začiniti, doliti konjak i nakon par minuta skloniti sa vatre da se prohladi. Odstraniti lorber i usitniti u blenderu, do željene teksture.

Izručiti paštetu u odgovarajuće posudice, poravnati i zaliti otopljenim maslacem.

Čuvati do upotrebe, zatvoreno, u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: