Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Burek pitice s junećim mesom

Burek pitice s junećim mesom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Burek pitice s junećim mesom
Fotografije: Gordana Danilov
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ako nas pitate, mi bismo ih jeli sa jogurtom"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • mlevena junetina - 600 g
  • luk - 1 glavica, sitno nasečen
  • beli luk - 2 - 3 čena, sitno nasečen
  • paprika - 2 kom, zelena, isečena na kockice
  • ljuta paprika - 1 kom., sitno isečena
  • paradajz - 1 kom., bez ljuske, sitno isečen
  • mesna kocka - 1 kom.
  • kumin - 1 kašičica, u prahu
  • peršun - 1/2 veze sitno nasečenog
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • za premazivanje kora
  • mešavina ulja i mleka - 100 ml, sa malo soli
  • za premazivanje jufki
  • žumance - 1 kom., umućeno sa malo vode i mleka
  • ljuta paprika - 1 - 2 kom., isečena po dužini
  • paradajz - 1 kom., isečen na kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C

Pleh obložiti papirom za pečenje.

Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli, dodati paprike i beli luk a nakon par minuta i meso.

Kada meso promeni boju, umešati paradajz, usitnjenu mesnu kocku, sve predviđene začine i na kraju nasečeni peršun.

Dobro promešati, doterati ukus i skloniti sa vatre.

Svaku koru premazati, preklopiti na pola, naneti kašiku dve nadeva i uviti u rolnu.

Ređati uvijeni burek po plehu, proseći svaki po sredini, premazati umućenim žumancetom a u proreze udenuti po jednu šnitu ljute paprike i paradajza.

Peći u zagrejanoj rerni oko 25 minuta, do zlatno smeđe boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: